Category Archives: стручен состанок

НМ-О, РЕВОЛУЦИЈА ВО ДЕТСКАТА ИСХРАНА – ШАРМАНТНА ИСТОРИЈА И ВОЗБУДЛИВА ИДНИНА

Стручен состанок на Здружението на педијатрите на Македонија во соработка со Nestle Македонија.  Состанокот ќе се одржи на 08.11.2019 година, петок, во салата на Хотел “Double Tree Hilton“ – Скопје, со почеток во 18:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД, ЛКМ и ФКМ. Котизацијата за учество на настанот изнесува 150,00 МКД. ДНЕВЕН РЕД ЛИНК ЗА… Read More »

НОВИТЕТИ ВО НЕИНВАЗИВНАТА ПРЕНАТАЛНА ДИЈАГНОСТИКА

Стручен состанок на тема „Новитети во неинвазивната пренатална дијагностика“ во организација на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО), а под покровителство на Био Сејв Селс. Состанокот ќе се одржи на 16-ти октомври (среда), 2019 година, во просториите на Ragusa 360 Rooftop Event Center Скопје, со почеток во 18:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД… Read More »

ПРЕПОРАКИ ЗА ИСХРАНА НА НАСЕЛЕНИЕТО – ПРЕГЛЕД И ИСКУСТВА

Македонското здружение за исхрана и здравје (МЗИЗ) ќе го одржи својот прв стручен состанок на тема „Препораки за исхрана на населението – преглед и искуства“.  Состанокот ќе се одржи на 27.06.2019 година (четврток) во салата на Деканатот на Медицинскиот факултет во Скопје со почеток во 12:30 часот. Регистрацијата на учесниците од 12:15 – 12:30 часот.  … Read More »