Category Archives: KME

ИСХРАНА КАЈ КОМПРОМИТИРАНИ ПАЦИЕНТИ

Интердисциплинарно здружение на лекарите за добра клиничка пракса (ИЗЛДКП) го организира својот втор стручен состанок на тема „Исхрана кај компромитирани пациенти“. Состанокот ќе се одржи на 14 декември, 2018 година, со почеток во 13:00 часот, во Деканатот на медицинскиот факултет во Скопје. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизација за учество на настанот изнесува… Read More »

НОВИТЕТИ ВО ГИНЕКОЛОГИЈАТА И АКУШЕРСТВОТО

Стручен состанок во организација на Здружение на гинеколози и опстетричари на Македонија и Здружение за перинатална медицина на Македонија, под покровителство на Санте Плус Хоспитал Гроуп.  Состанокот ќе се одржи на 07.12.2018 година (петок) во хотел „Stone Bridge“, со почеток во 15:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Шифра на здружение: 018 РЕГИСТРАЦИЈА ПРОГРАМА    … Read More »

МУЛТИПЕН МИЕЛОМ

Деветти редовен стручен состанок на Здружението за Хематологија на Македонија Состанокот ќе се одржи на 23.11.2018 година (петок) во хотел „Queens“ во Скопје, со почеток во 14:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Шифра на здружение: 015 РЕГИСТРАЦИЈА ДНЕВЕН РЕД НА СОСТАНОКОТ  

Третман на преканцерози на грлото на матката – Инфертилитет и гинеколошки малигноми – Примарен ХПВ скрининг на цервикален карцином – Хипертензија кај жени

Интердисциплинарен стручен состанок на Здружението на лекари – Охрид во соработка со Македонскотот здружение за цервикална патологија и колпоскопија и Здружението на гинеколози и опстетричари на Македонија.   Работилницата ќе се одржи на 9.11.2018 година, во хотел „Unique” во Охрид, со почеток во 16:00 часот. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ Котизацијата за учество на настанот… Read More »