Category Archives: KME

СОВРЕМЕН ПРИСТАП ВО ТРЕТМАНОТ НА ХИПЕРСЕКРЕТОРНИ ВОСПАЛЕНИЈА НА ДИШНИ ПАТИШТА

Стручен состанок на Здружението на педијатрите на Македонија во соработка со ПхармаС Лекови Скопје.  Состанокот ќе се одржи на 08.02.2019 година, петок, во хотел “Мериот“ – Скопје, со почеток во 14:30 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизацијата за учество на настанот изнесува 150,00 МКД. РЕГИСТРАЦИЈА И УПЛАТА НА КОТИЗАЦИЈА ДНЕВЕН РЕД  

НОВИТЕТИ ВО УРОГИНЕКОЛОГИЈАТА – РЕДОВЕН СТРУЧЕН СОСТАНОК НА ЗУРПХ

Стручен состанок на Здружението за урогинекогологија и и реконструктивна пелвична хирургија.  Состанокот ќе се одржи на 15.02.2019 година, петок, во аудиториумот на КБ “Жан Митрев“ во Скопје, со почеток во 13:30 часот. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизација за учество на настанот изнесува 200,00 МКД. РЕГИСТРАЦИЈА И УПЛАТА НА КОТИЗАЦИЈА ДНЕВЕН РЕД

ИСХРАНА КАЈ КОМПРОМИТИРАНИ ПАЦИЕНТИ

Интердисциплинарно здружение на лекарите за добра клиничка пракса (ИЗЛДКП) го организира својот втор стручен состанок на тема „Исхрана кај компромитирани пациенти“. Состанокот ќе се одржи на 14 декември, 2018 година, со почеток во 13:00 часот, во Деканатот на медицинскиот факултет во Скопје. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизација за учество на настанот изнесува… Read More »