Category Archives: стручен состанок

УПОТРЕБА НА НОАК ВО АНЕСТЕЗИОЛОШКАТА ПРАКСА

  Стручен состанок на тема „УПОТРЕБА НА НОАК ВО АНЕСТЕЗИОЛОШКАТА ПРАКСА“ во организација на Здружението на лекари по анестезија, реанимација и интензивно лекување.  Состанокот ќе се одржи на 07.06.2019 година (петок) во „Јавна соба (Public Room)“, со почеток во 14:00 часот.  Регистрација на учесници 13:00-14:00 часот. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ Котизацијата за… Read More »

ЛАБОРАТОРИСКА ДИЈАГНОСТИКА И КЛИНИЧКИ АСПЕКТИ НА РЕСПИРАТОРНИ ИНФЕКЦИИ

Стручен состанок на тема „ЛАБОРАТОРИСКА ДИЈАГНОСТИКА И КЛИНИЧКИ АСПЕКТИ НА РЕСПИРАТОРНИ ИНФЕКЦИИ“ во организација на Здружението на микробиолози на Македонија.  Состанокот ќе се одржи на 16.05.2019 година (четврток) во хотел „Буши“, со почеток во 11:30 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ Котизацијата за учество на настанот изнесува 150,00 МКД. РЕГИСТРАЦИЈА И УПЛАТА НА… Read More »

СОВРЕМЕНА ДИЈАГНОЗА И ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТКИ СО ЕНДОМЕТРИОЗА

Новоформираното Македонско здружение за ендометриоза (МЗЕ) при МЛД го организира својот прв стручен состанок на тема „Современа дијагноза и третман на пациентки со ендометриоза”. Состанокот ќе се одржи на 19 април, петок, 2019 година, со почеток во 14:00 часот, во просториите на Реплек Фарм – Скопје.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизацијата за… Read More »