Category Archives: стручен состанок

СОВРЕМЕНА ДИЈАГНОЗА И ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТКИ СО ЕНДОМЕТРИОЗА

Новоформираното Македонско здружение за ендометриоза (МЗЕ) при МЛД го организира својот прв стручен состанок на тема „Современа дијагноза и третман на пациентки со ендометриоза”. Состанокот ќе се одржи на 19 април, петок, 2019 година, со почеток во 14:00 часот, во просториите на Реплек Фарм – Скопје.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизацијата за… Read More »

GDPR – ПРИВАТНОСТ ПО ДИЗАЈН

Стручен состанок во организација на Македонското здружение за медицинска биохемија и лабораториска медицина (МЗМБЛМ) тема „GDPR – Приватност по дизајн“. Состанокот ќе се одржи на 11-ти април (четврток), 2019, со почеток од 12:00 часот, во салата за состаноци при Деканатот на Медицинскиот факултет во Скопје. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизација за учество на настанот изнесува… Read More »

ПРЕПОРАКИ ЗА ДИЈАГНОСТИЧКАТА ПОСТАПКА КАЈ БЕЛОДРОБНИОТ КАРЦИНОМ – КОНСЕНЗУС НА МАКЕДОНСКОТО РЕСПИРАТОРНО ЗДРУЖЕНИЕ И ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПАТОЛОЗИ НА МАКЕДОНИЈА-НАДГРАДЕНО ИЗДАНИЕ

Стручен состанок во организација на Македонското респираторно здружение во соработка со Здружението напатолози на Македонија на тема „ПРЕПОРАКИ ЗА ДИЈАГНОСТИЧКАТА ПОСТАПКА КАЈ БЕЛОДРОБНИОТ КАРЦИНОМ – КОНСЕНЗУС НА МАКЕДОНСКОТО РЕСПИРАТОРНО ЗДРУЖЕНИЕ И ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПАТОЛОЗИ НА МАКЕДОНИЈА-НАДГРАДЕНО ИЗДАНИЕ“. Состанокот ќе се одржи на 10-ти април (среда), 2019 од 14:00 до 15:30 во салата за состаноци при Деканатот… Read More »