Вакцинација против грип во педијатриска возраст

Почитувани, Ве информираме дека на 01.03.2024 ( петок ) со почеток од 15:00 часот, во Амфитеатарот на Деканатот на Медицинскиот факултет , ќе се оддржи Стручен состанок на тема – Вакцинација против грип во педијатриска возраст ДНЕВЕН РЕД

Workshop on Predictive Biomarkers of Toxicity and Immunotherapy Response in Advanced Melanoma, Skopje, 14-15th March 2024

Join us for our next Workshop that will focus on Predictive Biomarkers of Toxicity and Immunotherapy Response in Advanced Melanoma. Topics covered: Who Should Attend: Clinical and Preclinical Researchers in oncology, Pharmacologists, Immunologists, Pathologists, PhD students and residents in oncology, pathology and all professionals working in immunotherapy and modeling of biomarkers. Link to the scientific… Read More »

НЕДЕЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД КАНЦЕР НА ГРЛОТО НА МАТКАТА ( 22 – 28 јануари 2024 )

Превенцијата спасува животи! По повод одбележување на Недела за превенција од канцер на грлото наматката, (22-28 јануари), на 24.01.2024 година, во хотел “Лимак”, а воорганизација на Македонското здружение за цервикална патологија иколпоскопија, во соработка со Здружението за патологија на Република Македонија иМакедонската асоцијација за радиотерапија и онкологија, се оддржа пресконференција за подигање на свеста против… Read More »