НАЈАВЕНИ БРОЈНИ КОНГРЕСНИ АКТИВНОСТИ ЗА 2018 ГОДИНА

Континуираната медицинска едукација и во 2018 година ќе биде збогатена со неколку конгреси со меѓународно учество. Сезоната ќе ја отвори Македонското друштво на ортопеди и трауматолози – МАДОТ со 4-тиот Конгрес со меѓународно учество, кој ќе се одржи од 26. до 29.04.2018 година, во хотелски комплекс „Метропол“, во Охрид. Главни теми на овој конгрес ќе… Read More »

Третман на хронична болка и малигни заболувања на кожа со осврт на светски искуства од употребата на канабис за медицински цели

РАБОТИЛНИЦА Програма Поздравно обраќање на претседателите на здруженијата: Проф.д-р Смиља Туџарова и Проф.д-р Андријан Карталов „Третман на хронична болка од различна етиологија“ – Предавач: Прим.д-р сци Татјана Тројиќ „Третман на малигни заболувања на кожа„ – Предавач: Проф.д-р Смиља Туџарова „Осврт на светски искуства од употребата на канабис за медицински цели, во третман на болка и… Read More »

Category: