Category Archives: Congress

Second International Case Report Congress

Dear esteemed colleagues and friends, We are delighted to extend our heartfelt invitation to you for the Second International Case ReportCongress, scheduled to take place from April 5th to 7th, 2024, at Hotel Holiday Inn Skopje. Organized by the Macedonian Medical Association, this congress marks the continuation of a successful initiativethat began last year. The… Read More »

01.03.2024 – Endoscopy in Obstetrics and Gynecology

Почитувани колеги, Со големо задоволство Ве покануваме да присуствувате на Симпозиумот кој ќе биде со меѓународно учество, во организација на  Македонско здружение за цервикална патологија и колпоскопија ,и соработка со Македонската асоцијација за фетална медицина, Македонското здружение за ендометриоза и Македонското здружение на  гинеколози ендоскописти. На Симпозиумот ќе земат учество еминенти предавачи како од нашата… Read More »

7-ми Македонски национален конгрес на Радиолози

VII-от Македонски национален конгрес на радиолози со меѓународно учество ќе се одржи од 9-ти до 11-ти ноември во хотел „Double Tree by Hilton“ во Скопје, а истиот ќе содржи 17 научни сесии со домашни и странски предавачи, како и 2 сесии за презентација на пријавените научни трудови и прикази на случаи.  ПРОГРАМ за конгресот Регистрацијата и пријавувањето апстракти се… Read More »