Category Archives: Congress

6th CONGRESS OF MACEDONIAN SOCIETY FOR TRANSFUSION MEDICINE

The 6th Congress of Macedonian Society for Transfusion Medicine with international participation, will take place from 1th to 4th November, 2023 Congress Center Aleksandar Palace,Skopje, Republic of North Macedonia. For more information about this event follow the link to the official website of the Macedonian Society for Transfusion Medicine REGISTRATION AND PARTICIPATION PAYMENT (In accordance… Read More »

8-МИ ПЕДИЈАТРИСКИ КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО – 01-04 јуни 2023, СКОПЈЕ

Почитувани колеги, педијатри, научници, истражувачи и практичари во областа на педијатријата и други сродни области, Ни претставува особено задоволство да Ве поканиме на 8 миот Меѓународен конгрес на Здружението на педијатри на РСМ , кој ќе се одржи од 01 до 04 јуни 2023 година, во хотел Александар Палас, Скопје, Р.С. Македонија. Овој настан е… Read More »

10 Состанок на Југоисточна Педијатриска Нефролошка Работна Група 

Од 1-3 Јуни во Скопје, Хотел Александар Палас ќе се одржи 10 Состанок на Југоисточна Педијатриска Нефролошка Работна Група (South Eastern European Pediatrиc Nephrоlogy Working Group-SEPNWG) како и SEPNWG Teaching Course. Курсот ќе биде акредитиран и без котизација. Со оглед на ограничен број на учесници потребна е претходна регистрација на следниот e-mail <vtasic2003@gmail.com> со следните… Read More »