Category Archives: Конгрес

6ти КОНГРЕС НА МАКЕДОНСКО ЗДРУЖЕНИЕ НА ТРАНСФУЗИОЛОЗИ

Од 1-4 ноември, 2023, во конгресниот центар Александра Палас во Скопје, ќе се одржи 6-тиот Конгрес на Македонското здружение на трансфузиолози со меѓународно учество. За повеќе информации за овој настан следете го линкот до официјалната веб страна на Македонското здружение на трансфузиолози. РЕГИСТРАЦИЈА ЗА УЧЕСТВО И УПЛАТА НА КОТИЗАЦИЈА Согласно законската регулатива за фискализација и… Read More »

8-МИ ПЕДИЈАТРИСКИ КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО – 01-04 јуни 2023, СКОПЈЕ

Почитувани колеги, педијатри, научници, истражувачи и практичари во областа на педијатријата и други сродни области, Ни претставува особено задоволство да Ве поканиме на 8 миот Меѓународен конгрес на Здружението на педијатри на РСМ , кој ќе се одржи од 01 до 04 јуни 2023 година, во хотел Александар Палас, Скопје, Р.С. Македонија. Овој настан е… Read More »

10 Состанок на Југоисточна Педијатриска Нефролошка Работна Група 

Од 1-3 Јуни во Скопје, Хотел Александар Палас ќе се одржи 10 Состанок на Југоисточна Педијатриска Нефролошка Работна Група (South Eastern European Pediatrиc Nephrоlogy Working Group-SEPNWG) како и SEPNWG Teaching Course. Курсот ќе биде акредитиран и без котизација. Со оглед на ограничен број на учесници потребна е претходна регистрација на следниот e-mail <vtasic2003@gmail.com> со следните… Read More »