Category Archives: Работилница

НАДВОРЕШНА КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ (EQAS): ЗНАЧЕЊЕ И ПРЕДИЗВИЦИ

Стручен состанок во организација на Македонското здружение за медицинска биохемија и лабораториска медицина (МЗМБЛМ) тема „Новости во ендкринолошка лабораториска дијагностика“. Состанокот ќе се одржи на 22-ри номеври (петок), 2019, со почеток од 10:00 часот, во салата за состаноци при Деканатот на Медицинскиот факултет во Скопје. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизација за учество на настанот изнесува… Read More »

БЛИЗНАЧНА БРЕМЕНОСТ – МЕНАЏМЕНТ, РИЗИЦИ И ПРЕДИЗВИЦИ

Работилница на тема „Близначна бременост – менаџмент, ризици и предизвици“ во организација на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО), а под покровителство на  Втората работлница ќе се одржи од 24-ти октомври (четврток) до 26-ти октомври (сабота), 2019 година, во просториите на NET ELECTRONICS, ул. Скупи, бр. 55, Скопје. Настанот е акредитиран од МЛД и… Read More »

Третман на преканцерози на грлото на матката – Инфертилитет и гинеколошки малигноми – Примарен ХПВ скрининг на цервикален карцином – Хипертензија кај жени

Интердисциплинарен стручен состанок на Здружението на лекари – Охрид во соработка со Македонскотот здружение за цервикална патологија и колпоскопија и Здружението на гинеколози и опстетричари на Македонија.   Работилницата ќе се одржи на 9.11.2018 година, во хотел „Unique” во Охрид, со почеток во 16:00 часот. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ Котизацијата за учество на настанот… Read More »