Category Archives: Настани

„СТОП ЗА АСТМАТА!“, Одбележување на Светски Ден на Астма 2019

Стручен состанок во организација на Македонското респираторно здружение по повод Одбележување на Светскиот ден на Астмата 2019, на тема „СТОП ЗА АСТМАТА!“. Состанокот ќе се одржи на 6-ти мај (понеделник), 2019 со почеток од 14:00 во салата за предавања на ГОБ “8-ми Септември“ во Скопје.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ, 4 бода за учесници и… Read More »

GDPR – ПРИВАТНОСТ ПО ДИЗАЈН

Стручен состанок во организација на Македонското здружение за медицинска биохемија и лабораториска медицина (МЗМБЛМ) тема „GDPR – Приватност по дизајн“. Состанокот ќе се одржи на 11-ти април (четврток), 2019, со почеток од 12:00 часот, во салата за состаноци при Деканатот на Медицинскиот факултет во Скопје. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Котизација за учество на настанот изнесува… Read More »

ПРЕПОРАКИ ЗА ДИЈАГНОСТИЧКАТА ПОСТАПКА КАЈ БЕЛОДРОБНИОТ КАРЦИНОМ – КОНСЕНЗУС НА МАКЕДОНСКОТО РЕСПИРАТОРНО ЗДРУЖЕНИЕ И ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПАТОЛОЗИ НА МАКЕДОНИЈА-НАДГРАДЕНО ИЗДАНИЕ

Стручен состанок во организација на Македонското респираторно здружение во соработка со Здружението напатолози на Македонија на тема „ПРЕПОРАКИ ЗА ДИЈАГНОСТИЧКАТА ПОСТАПКА КАЈ БЕЛОДРОБНИОТ КАРЦИНОМ – КОНСЕНЗУС НА МАКЕДОНСКОТО РЕСПИРАТОРНО ЗДРУЖЕНИЕ И ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПАТОЛОЗИ НА МАКЕДОНИЈА-НАДГРАДЕНО ИЗДАНИЕ“. Состанокот ќе се одржи на 10-ти април (среда), 2019 од 14:00 до 15:30 во салата за состаноци при Деканатот… Read More »