Category Archives: Настани

НОВИТЕТИ ВО ГИНЕКОЛОГИЈАТА И АКУШЕРСТВОТО

Стручен состанок во организација на Здружение на гинеколози и опстетричари на Македонија и Здружение за перинатална медицина на Македонија, под покровителство на Санте Плус Хоспитал Гроуп.  Состанокот ќе се одржи на 07.12.2018 година (петок) во хотел „Stone Bridge“, со почеток во 15:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Шифра на здружение: 018 РЕГИСТРАЦИЈА ПРОГРАМА    … Read More »

МУЛТИПЕН МИЕЛОМ

Деветти редовен стручен состанок на Здружението за Хематологија на Македонија Состанокот ќе се одржи на 23.11.2018 година (петок) во хотел „Queens“ во Скопје, со почеток во 14:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ. Шифра на здружение: 015 РЕГИСТРАЦИЈА ДНЕВЕН РЕД НА СОСТАНОКОТ  

НОВ ПРОБИОТСКИ ПРИСТАП ВО ТРЕТМАН НА ИНФЕКЦИИ СО HELICOBACTER PYLORI И НЕГОВИ КОМОРБИДЕТИ

Стручен состанок на Здружението на лекари по општа медицина – семејна медицина.  Состанокот ќе се одржи на 23.11.2018 година (петок) во хотел „Буши ресорт“, со почеток во 14:30 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ Котизацијата за учество на настанот изнесува 150,00 МКД. РЕГИСТРАЦИЈА И УПЛАТА НА КОТИЗАЦИЈА

Третман на преканцерози на грлото на матката – Инфертилитет и гинеколошки малигноми – Примарен ХПВ скрининг на цервикален карцином – Хипертензија кај жени

Интердисциплинарен стручен состанок на Здружението на лекари – Охрид во соработка со Македонскотот здружение за цервикална патологија и колпоскопија и Здружението на гинеколози и опстетричари на Македонија.   Работилницата ќе се одржи на 9.11.2018 година, во хотел „Unique” во Охрид, со почеток во 16:00 часот. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ Котизацијата за учество на настанот… Read More »