Author Archives: admin

7-ми април Светски ден на здравјето

7 април е Светскиот ден на здравјето! Годинава го одбележуваме под мотото „Мое здравје, мое право!“ По тој повод, денеска 05.04.2024 (петок) во хотел Холидеј Ин – Скопје, Македонското лекарско друштво (МЛД) и Светската здравствена организација (СЗО), во присуство на заменик министерката за здравство, д-р Маја Манолева, првата дама г-ѓа Елизабета Ѓеоргиевска, претставници од UNICEF,… Read More »

09.04.2024 – Нови решенија во микробиологијата

Македонското здружение на микробиолози, организира стручен состанок на тема – Нови решенија во микробиологијата, кој ќе се оддржи на 09.04.2024 во хотел Лимак  – Конференциска сала Атлантис, 5 кат. Во прилог дневниот ред.

Продолжување на работниот однос на докторите кои имаат навршено 64 години

Министерот за здравство д-р Илир Демири денеска оствари средба со претседателот на Македонското лекарско друштво проф. д-р Горан Димитров на којашто разговараа за продолжување на работниот однос на докторите кои имаат навршено 64 години и кои учествуваат во едукација на младите кадри на сите медицински факултети во земјава. Со оваа иницијатива и прифаќањето на оваа… Read More »