By | October 14, 2020

Со жалење денес ја примивме веста за смртта на нашиот драг колека д-р Арификнет Деари.

Иако со својата долгогодишна уролошка кариера има лекувано многу пациенти и спасувано многу животи, за жал не ја доби битката со ова големо светско зло наречено COVID-19.

Во мое лично име и во име на Македонското здружение за урологија изразувам длабоко сочувство на неговото семејство.

Драг колега Ариф, ќе те паметиме како извонреден уролог почитуван од сите, добар пријател, чесен и поштен човек.

Почивај во мир

Претседател на Македонското здружение за урологија

Науч.сор.д-р Сашо Дохчев