СИМПОЗИУМ СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО „ХРОНИЧНА КАШЛИЦА КАЈ ДЕЦА И АСОЦИРАНИ БОЛЕСТИ“ – 5-7 мај 2023г., хотел Дрим, Струга, Северна Македонија

By | March 7, 2023

Почитувани колеги и пријатели,

Македонското Педијатриско Респираторно Здружение има голема чест да ве покани на прв Симпозиум со работен наслов ,, Хронична кашлица кај деца и асоцирани болести” кој ќе се одржи од 05.05-07.05.2023 година, во хотел Дрим, Струга, Среверна Македонија.

Теми кои ќе бидат опфатени за време на Симпозиумот се:

1. ЦФ/ТБЦ

2. Алергологија

3. Пулмологија

4. Респираторни инфекции

5. Пореметување во дишење

6. Микробиологија / антибиотици

7. Исхрана/пробиотици

8. Хирургија/ОРЛ

На следниот линк можете да ги најдете сите информации за пријавување, котизација и сместување за Симпозиумот.