Featured Article

НОВИТЕТИ ВО АСИСТИРАНАТА РЕПРОДУКЦИЈА

Симпозиум на тема „Новитети во асистираната репродукција“ во организација Македонска асоцијација на гинеколози и опстетричари (ЗГОМ), Македонско здружение за хумана и репродуктивна медицина (МЗХРМ), Македонско здружение на гинеколози ендоскописти (МЗГЕ) при МЛД. Симпозиумот ќе се одржи на 20 септември (петок), 2019 година во хотел Холидај Ин, Скопје, со почеток во 14:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и… Read More »

Featured Article

5ти КОНГРЕС НА МАКЕДОНСКО ЗДРУЖЕНИЕ НА ТРАНСФУЗИОЛОЗИ

Од 16-19 октомври, 2019, во хотел “Александра Палас“- Скопје, ќе се одржи 5-тиот Конгрес на Македонското здружение на трансфузиолози со меѓународно учество. За повеќе информации за овој настан следете го линкот до официјалната веб страна на Македонското здружение на трансфузиолози. РЕГИСТРАЦИЈА ЗА УЧЕСТВО И УПЛАТА НА КОТИЗАЦИЈА Согласно законската регулатива за фискализација и регистрација на… Read More »

ПОСТДИПЛОМСКА ЕДУКАЦИЈА ПО АНЕСТЕЗИОЛОГИЈА, Четврти циклус – втор курс

Од 13 до 15 септември, 2019, во едукативниот центар – АЛКАЛОИД во Дојран, ќе се одржи вториот курс од четвртиот циклус напостдипломска едукација по анестезиологија на тема “СРЦЕ И ЦИРКУЛАЦИЈА, а во организација на Европска Фондација за Едукација по Анестезиологија, Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј,, Медицински факултет, Скопје, Р.Македонија. ПРОГРАМА РЕГИСТРАЦИЈА И УПЛАТА НА КОТИЗАЦИЈА… Read More »

4ти КОНГРЕС НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ПНЕВМОФТИЗИОЛОЗИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Од 12-14 септември, 2019, во хотел “Дрим“- Струга, ќе се одржи 4-тиот Конгрес на Здружението на пневмофтизиолози на Република Северна Македонија. Повеќе информации за овој настан ќе најдете ТУКА. Настанот е акредитиран од МЛД и ЛКМ Котизацијата за учество на настанот изнесува 3600,00 МКД. Согласно законската регулатива за фискализација и регистрација на готовински плаќања, повеќе… Read More »