Featured Article

БЛИЗНАЧНА БРЕМЕНОСТ – МЕНАЏМЕНТ, РИЗИЦИ И ПРЕДИЗВИЦИ

Работилница на тема „Близначна бременост – менаџмент, ризици и предизвици“ во организација на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО), а под покровителство на  Втората работлница ќе се одржи од 24-ти октомври (четврток) до 26-ти октомври (сабота), 2019 година, во просториите на NET ELECTRONICS, ул. Скупи, бр. 55, Скопје. Настанот е акредитиран од МЛД и… Read More »

Featured Article

5ти КОНГРЕС НА МАКЕДОНСКО ЗДРУЖЕНИЕ НА ТРАНСФУЗИОЛОЗИ

Од 16-19 октомври, 2019, во хотел “Александра Палас“- Скопје, ќе се одржи 5-тиот Конгрес на Македонското здружение на трансфузиолози со меѓународно учество. За повеќе информации за овој настан следете го линкот до официјалната веб страна на Македонското здружение на трансфузиолози. РЕГИСТРАЦИЈА ЗА УЧЕСТВО И УПЛАТА НА КОТИЗАЦИЈА Согласно законската регулатива за фискализација и регистрација на… Read More »

НОВИТЕТИ ВО НЕИНВАЗИВНАТА ПРЕНАТАЛНА ДИЈАГНОСТИКА

Стручен состанок на тема „Новитети во неинвазивната пренатална дијагностика“ во организација на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО), а под покровителство на Био Сејв Селс. Состанокот ќе се одржи на 16-ти октомври (среда), 2019 година, во просториите на Ragusa 360 Rooftop Event Center Скопје, со почеток во 18:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД… Read More »

НОВИТЕТИ ВО АСИСТИРАНАТА РЕПРОДУКЦИЈА

Симпозиум на тема „Новитети во асистираната репродукција“ во организација Македонска асоцијација на гинеколози и опстетричари (ЗГОМ), Македонско здружение за хумана и репродуктивна медицина (МЗХРМ), Македонско здружение на гинеколози ендоскописти (МЗГЕ) при МЛД. Симпозиумот ќе се одржи на 20 септември (петок), 2019 година во хотел Холидај Ин, Скопје, со почеток во 14:00 часот.  Настанот е акредитиран од МЛД и… Read More »