Јавен повик за избор на лекар за бесплатен студиски престој во Канада

    ADICD- Здружение лекари за интерсекторска соработка, член на МЛД во партнерство со Асоцијацијата на здравствени работници од Канада обезбедуваат бесплатна студиска посета на лекар од Македонија во областа на општа/семејна медицина во Канада во времетраење од 4(четири) недели.   Активности Работа во групна пракса по општа/семејна медицина Можност за вклучување во работа со… Read More »

26th BCLF MEETING И 6-ТИ НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА МЗМБЛМ

Од 3-5 октомври, 2018, во хотел “Александар Палас“- Скопје, ќе се одржи 26-от Собир на Балканската федерација на клинички лаборатории (BCLF) и 6-иот Национален конгрес на Македонското здружение за медицинска биохемија и лабораториска медицина, со меѓународно учество, а во организација на Здружението на педијатрите на Македонија. За повеќе информации следете го линкот до официјалната веб… Read More »

БАЛКАНСКА ШКОЛА ЗА ПЕДИЈАТРИ

Од 12-15 септември, 2018, во хотел “Александар Палас“- Скопје, ќе се одржи Првата Балканска школа и втора школа за педијатри во Македонија со меѓународно учество, а во организација на Здружението на педијатрите на Македонија. За повеќе информации за овој настан следете го линкот до официјалната веб страна на Здружението на педијатрите на Македонија. РЕГИСТРАЦИЈА ЗА… Read More »

НАЈАВЕНИ БРОЈНИ КОНГРЕСНИ АКТИВНОСТИ ЗА 2018 ГОДИНА

Континуираната медицинска едукација и во 2018 година ќе биде збогатена со неколку конгреси со меѓународно учество. Сезоната ќе ја отвори Македонското друштво на ортопеди и трауматолози – МАДОТ со 4-тиот Конгрес со меѓународно учество, кој ќе се одржи од 26. до 29.04.2018 година, во хотелски комплекс „Метропол“, во Охрид. Главни теми на овој конгрес ќе… Read More »